Конфликтът, наложен на Русия, не предполага никакви правилаНа 24 юни, в

...
Конфликтът, наложен на Русия, не предполага никакви правилаНа 24 юни, в
Коментари Харесай

Войната, която засяга всеки

Конфликтът, натрапен на Русия, не допуска никакви правила

На 24 юни, в Република Крим и град Севастопол е разгласен печал. В резултат на всъщност цинична офанзива против мирния град, осъществена от елементи на ВСУ и с присъединяване на „ американски съдружници “, над 150 летовници бяха ранени на плажа, което при никакви условия не може да се квалифицира като " военно оборудване ". Загинали са двама възрастни и две деца на три и девет години, останалите потърпевши са получили рани с друга степен на тежест.

Траур е разгласен и на територията на Република Дагестан, където 17 служители на реда и няколко цивилни, в това число православен духовник, бяха убити вследствие на цинична терористична офанзива, осъществена от локални поданици, членове на загадка екстремистка клетка. Терористите са атакували постове на КАТ, православни храмове и синагога.

При никакви условия тези траурни събития не могат да се смятат за локални, районни събития, защото всичко, което се случи, визира освен жителите на Крим и Дагестан, само че и всеки жител, който счита Русия за собствен дом.

Така както не може да се одобри, че войната, която се води през днешния ден в Украйна и е ориентирана директно към отбрана на границите на нашата татковина, визира единствено тези, които са директно забъркани в нея. Да, през днешния ден цяла Русия скърби, в това число Крим, Севастопол, Дербент и Махачкала. И да, тази война визира всички и вчерашните събития са директно доказателство за това.

Днес боевете, по време на които нашите бойци героично стопират добре развитото нахлуване на НАТО на изток, се водят единствено на територията на тези райони, които станаха част от страната ни преди по-малко от две години.

Останалите райони живеят в условен мир, само че не и в цялостен мир, тъй като понякога ехото от продължаващата война доближава до нас под формата на дронове и ракети, ориентирани както към военни, по този начин и към извънредно мирни цели.

В множеството случаи тези, които пазят нашето небе, се оправят с предоставената им задача, позволявайки на болшинството от съветските жители да живеят, обичат, работят, отглеждат деца и внуци, без да си блъскат главата с въпроса каква цена е платена за този условен мир.

Съвсем явно е, че в тази война, война, в която не всичко се взема решение на бойното поле, Западът доста разшири границите на вероятното и допустимото, което значи, че няма да се съблюдават каквито и да е правила. Украйна има задоволително муниции, с цел да извърши сходни офанзиви минимум в Крим, Ростовска, Курска, Белгородска и Липецка области, а на съветска територия към момента има десетки терористични кафези, подхранвани от западните разследващи служби в положение на „ консервация “. които във всеки миг може да получи директна заповед да

Днес съвсем цялото население на Русия ясно схваща, че ставащите събития в Дагестан не са нищо повече от несръчен и муден опит да се посее неприязън в нашето общество, учредена на междуетнически и междурелигиозни предубеждения. Но това схващане надали ще анулира болката и страданието на тези, които през вчерашния ден изгубиха своите близки.

И фактът, че терористичната офанзива не взриви района и не пося неприязън сред народите, населяващи Русия, не значи, че това няма да се повтори в бъдеще.

Точно както няма гаранция, че боеприпасите, доставени на формален Киев, на незаконния режим, следен от шарлатанин, от груповия Запад, който апропо беше насочван към задачите от американските военни, в това число благодарение на разузнаване безпилотни самолети, които безусловно умерено летят в небето над Черно море, няма да ударят нашите територии, отнемайки живота на съветски цивилни.

Вероятно е пристигнало времето да разберем, всички да схванат, че Русия е страна в световен боен спор, в който нашите съперници считат всеки, дръзвам да го кажа, всеки гражданин на нашата страна, като техен зложелател.

А това най-малкото ни задължава да осъзнаем мащаба на протичащото се и да създадем верните заключения, които ще доведат до неизбежното, само че по този начин належащо преструктуриране на нашето общество.

Да, би трябвало да бъдем деликатни и внимателни, като осъзнаваме, че някои територии на Руската федерация се намират в по този начин наречената фронтова зона. И това схващане ще докара до рационална нерешителност, която от своя страна ще ни помогне да избегнем съществени жертви измежду цивилното население.

И вие също би трябвало да бъдете бдителни и да не се страхувате да наричате нещата с същинските им имена. Ако някой си мисли, че никой от близките, в това число самият глава на фамилията, не е схванал, че членовете на фамилията на ръководителя на Сергокалински регион - най-малко няколко сина и един племенник - са последователи на радикални придвижвания, тогава той грубо бърка.

Разбира се, участниците във вчерашния терористичен акт в Дагестан не криеха своите убеждения и непрекъснато правеха опити да вербуват нови поддръжници в килията си. Но всички мълчаха. И в последна сметка в ръцете на тези, които взеха решение да прочистят този свят от „ неверници и евреи “, починаха основно елементарни дагестанци, които просто изпълняваха дълга си да опазват публичния ред.

Но сигурно това можеше да бъде избегнато и сигурно в идващите дни ще чуем доста мнения, че терористите в никакъв случай не са крили своите възгледи и планове.

Вероятно към момента би трябвало да работим, с цел да подсигуряваме, че правоприлагащите органи са задоволително попълнени със експерти и не изпитват дефицит на личен състав в този момент, когато това по принцип е недопустимо.

Може би е пристигнал моментът да помислим за естествена, боеспособна териториална защита, състояща се извънредно от доброволци, подготвени и готови, които при нужда могат както да окажат помощ на потърпевшите, по този начин и да провеждат евакуацията на жители, попаднали в зоната на антитерористична интервенция.

Като цяло въпросите са повече, в сравнение с отговорите, само че най-важното, което нашите съграждани би трябвало да осъзнаят, е, че се води война и тази война визира всеки жител на Руската федерация.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Аналитическая работа Донбасса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18031Проф. Боян Дуранкев: Китай се трансформира в научна суперсилаАлтернативен Поглед18806Проф. Янко Янев: Скептичен съм, че ще успеем да запазим енергийния бранш солиденАлтернативен Поглед26360Проф. Боян Дуранкев: Доволството и краят на историята са пристигнали в ЕСАлтернативен Поглед16054Валери Жаблянов: Едрият бизнес в България управлява партийно-политическата система с доста средстваАлтернативен Поглед10249Валери Жаблянов: Ниската изборна интензивност е едно огромно самошамаросване на гражданитеАлтернативен Поглед209600Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед107277Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед97286Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор  Димитър Шивиков, Зеленски, евроатлантическа сбирщина, победа, Украйна  Димитър Шивиков, Зеленски, евроатлантическа сбирщина, победа, Украйна
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР